OliveMagazine

Χούμους με τραγανές αραβικές πίτες

Χούμους με τραγανές αραβικές πίτες

Μερίδες:1
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2-3 αραβικές πίτες
  • 400 γρ. βρασμένα ρεβίθια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ. ταχίνι
  • 100 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 - 1,5 κ.γ. κύμινο τριμμένο
  • αλάτι
  • 50 ml νερό χλιαρό
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, καπνιστή
  • 1 κουτ. γλυκού σουμάκ
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ή κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Κόβουμε τις αραβικές πίτες σε τρίγωνα. Τις απλώνουμε σε σχάρα που έχουμε βάλει μέσα σε ένα ταψί και τις ραντίζουμε με λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.

Όσο ψήνονται οι αραβικές πίτες, βάζουμε τα ρεβίθια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το κύμινο, αλάτι και το νερό. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να πολτοποιηθούν όλα και να έχουμε ένα ομοιογενές, απαλό μείγμα.

Βάζουμε το χούμους σε ένα μπολ, ραντίζουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα και σουμάκ. Προσθέτουμε τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο και σερβίρουμε με τις τραγανές αραβικές πίτες.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο