OliveMagazine

Χούμους φέτας με τραγανές πίτες

Χούμους φέτας με τραγανές πίτες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το χούμους

  • 250γρ. φέτας σε τρίμματα
  • 3 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 4 κουτ. σούπας νερό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 100γρ. στραγάλια αλεσμένα
  • Για το σερβίρισμα

  • 6 πίτες για σουβλάκι κομμένες σε τρίγωνα
  • ½ κουτ. σούπας κόλιανδρο σε σπόρους, σπασμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ κουτ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε στο μπλέντερ τη φέτα, το ταχίνι, το νερό, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, 6-7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, πιπέρι και πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν αλοιφή.

Αδειάζετε το χούμους σε ένα μπολ, προσθέτετε το θυμάρι, τα αλεσμένα στραγάλια, ανακατεύετε και φυλάτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Βάζετε τις πίτες σε ένα ταψί, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο, την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν τραγανές. Σερβίρετε το χούμους μαζί με τις τραγανές πίτες.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tips

Όταν φτιάχνετε χούμους, πρέπει να έχετε πάντα λίγο παραπάνω χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και ταχίνι, γιατί μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε επιπλέον ποσότητα από κάποιο υλικό, μέχρι να πετύχετε τη γεύση της αρεσκείας σας.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr