OliveMagazine

Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια μπαχαρικών

Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια μπαχαρικών

Μερίδες: για 30-35 τεμάχια
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:50'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 200γρ. Καστανή Ζάχαρη FYTRO
  • 2 αβγά
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ζάχαρη για τη διακόσμηση
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αναμιγνύετε σε ένα μπολ τη Φαρίνα με την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ δουλεύετε για λίγο το βούτυρο με την Καστανή Zάχαρη με μια σπάτουλα ή με σύρμα.

Κάνετε στο μίγμα του αλευριού μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε εκεί τα αβγά και το μίγμα του βουτύρου. Ανακατεύετε με τα δάχτυλα με βιαστικές κινήσεις και μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια ομοιογενή εύπλαστη ζύμη. Μην το παρακάνετε με το ζύμωμα γιατί θα σκληρύνει η ζύμη σας.

Την αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα και ύστερα προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ταψιά ρηχά.

Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζετε σε 5 μέρη που πλάθετε σε 5 μπάλες. Με τη βοήθεια πλάστη ανοίγετε την κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών. Με κουπ πατ διαφόρων σχημάτων κόβετε κομμάτια ζύμης και μαζί με το κουπ πατ μεταφέρετε τα κομμάτια στο ταψί και εκείνη τη στιγμή τα αποκολλάτε από το κουπ πατ. Έτσι δεν χαλά το σχήμα τους. Συνεχίζετε τη διαδικασία κοψίματος των μπισκότων αραδιάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο, όχι όμως κολλητά, γιατί θα φουσκώσουν λίγο στο ψήσιμο. Τέλος πασπαλίζετε την επιφάνειά τους με ζάχαρη.

Βάζετε τα ταψιά στο φούρνο και ψήνετε τα μπισκότα για 20 λεπτά, όχι παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν. Τα ξεφουρνίζετε και περιμένετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί. Μην επιχειρήσετε να τα βγάλετε νωρίτερα γιατί θα διαλυθούν.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο