OliveMagazine

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Μερίδες:για περίπου 20-25 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα μπισκότα

  • 160γρ. βούτυρο
  • 200γρ. Zάχαρη Kαστανή FYTRO
  • 50ml γάλα πλήρες
  • 320γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 80γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο σκόνη
  • Για το γλάσο

  • 300γρ. Σοκολάτα Λευκή σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα. Προσθέτετε το γάλα και στη συνέχεια τη Φαρίνα, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, την πούδρα αμυγδάλου, τα μπαχαρικά και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.

Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 4χιλ. και το αφήνετε στη συντήρηση του ψυγείου μέχρι να σφίξει. Όταν σφίξει η ζύμη, τη βγάζετε από το ψυγείο και την κόβετε με κουπ πατ σε σχήμα αστεριού ή άλλο της επιλογής σας.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αραδιάζετε τα μπισκότα στο ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, (ανάλογα το φούρνο). Ξεφουρνίζετε κι αφήνετε να κρυώσουν τα μπισκότα.

Για το γλάσο: Λιώνετε την Κουβερτούρα σε μπεν μαρί κι αφήνετε να γίνει χλιαρή. Βουτάτε την πάνω πλευρά των μπισκότων ένα ένα στη λιωμένη κουβερτούρα και αφήνετε να στεγνώσει και να σφίξει καλά πριν τα σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο