OliveMagazine

Χριστουγεννιάτικα τρουφάκια σε διάφορες εκδοχές

Χριστουγεννιάτικα τρουφάκια σε διάφορες εκδοχές

Μερίδες:για 30-35 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, ψιλοκομμένη
  • 240γρ. κρέμα γάλακτος
  • 130γρ. Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 - 3 κουτ. σούπας ποτό της επιλογής σας (κονιάκ, ουίσκι, ρούμι κλπ.)
  • Για την επικάλυψη

  • Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • ινδοκάρυδο τριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ. Την περιχύνετε με την καυτή κρέμα και μετά από 1 λεπτό ανακατεύετε με σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Ρίχνετε το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ στη λιωμένη κουβερτούρα, μαζί με το ποτό της επιλογής σας. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν και αφήνετε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο, για 7 ώρες, να σταθεροποιηθεί καλά.

Για να φτιάξετε τα τρουφάκια, βάζετε σε 3 ξεχωριστά μπολ το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και το τριμμένο ινδοκάρυδο. Παίρνετε με κουταλάκι ίσες ποσότητες σοκολατένιου μίγματος και πλάθετε μπαλίτσες τις οποίες κυλάτε στο κακάο ή στο μπισκότο ή στο ινδοκάρυδο, να σκεπαστούν παντού.

Τοποθετείτε τις τρούφες σε τρουφόχαρτα και στη συνέχεια σε κουτί, για να τις χαρίσετε ως δώρο. Εναλλακτικά, μπορείτε να τις βάλετε ανά στρώσεις σε πιατέλα και να τις διατηρείτε στο ψυγείο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο