OliveMagazine

Χριστουγεννιάτικη μους με ρούμι και πορτοκάλι

Χριστουγεννιάτικη μους με ρούμι και πορτοκάλι

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200γρ. Kουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, σπασμένη σε κομματάκια
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • 1 φάκελος (100 γρ.) Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 200ml γάλα για το Garni
  • 2 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τα κομματάκια της Kουβερτούρας ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ. Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση.

Μόλις η κρέμα βράσει, την κατεβάζετε από τη φωτιά και περιχύνετε με αυτή τη σοκολάτα στο μπολ, ανακατεύοντας καλά για να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.

Ετοιμάζετε το Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Ανακατεύετε με το μείγμα της σοκολάτας.

Προσθέτετε το ρούμι και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα σας να γίνει ομοιογενές. Σε αυτή τη φάση η μους είναι αραιή, οπότε θα τη μοιράσετε σε ποτηράκια και θα τη βάλετε στο ψυγείο για να πήξει. Προσθέτετε τη γαρνιτούρα της επιλογής σας και σερβίρετε.

Tips

Μπορείτε επίσης να βάλετε το μπολ με τη μους στο ψυγείο και αφού η μους σφίξει, να τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και ύστερα να τη μοιράσετε σε ποτήρια.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο