OliveMagazine

Χριστουγεννιάτικο κέικ σοκολάτας με γλάσο

Χριστουγεννιάτικο κέικ σοκολάτας με γλάσο

Μερίδες:για μία στρογγυλή φόρμα του κέικ
Χρόνος προετοιμασίας:0'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 320γρ. ζάχαρη
  • 5 αβγά μέτρια
  • 110γρ. βούτυρο + λίγο ακόμη για τη φόρμα
  • 165γρ. κρέμα γάλακτος
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 45γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ + λίγο ακόμη για τη φόρμα
  • 30ml ηλιέλαιο
  • Για το γλάσο και τη διακόσμηση

  • 200γρ. Σοκολάτα Λευκή σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • καρυδόψιχα (προαιρετικά)
  • σπόρους ροδιού (προαιρετικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λιώνετε τα 110γρ. βούτυρο σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε τα 45γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και το ηλιέλαιο στο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά να αφρατέψουν και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια ρίχνετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και το αλάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος, προσθέτετε το μίγμα του κακάο και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα.

Αδειάζετε το μίγμα σε φόρμα του κέικ βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με κακάο. Ψήνετε το κέικ στο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά. Το ξεφουρνίζετε και το ξεφορμάρετε και το αφήνετε να κρυώσει καλά.

Για το γλάσο: Λιώνετε τη Σοκολάτα Λευκή σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί και προσθέτετε στο τέλος το βούτυρο. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να κρυώσει λίγο. Όσο είναι ακόμη ρευστό το γλάσο, το ρίχνετε λίγο λίγο πάνω από το κρύο κέικ. Εάν θέλετε διακοσμείτε την επιφάνεια του με καρυδόψιχα και σπόρους ροδιού.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr