Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λιώνετε τα 110γρ. βούτυρο σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε τα 45γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και το ηλιέλαιο στο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά να αφρατέψουν και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια ρίχνετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και το αλάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος, προσθέτετε το μίγμα του κακάο και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα.
Αδειάζετε το μίγμα σε φόρμα του κέικ βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με κακάο. Ψήνετε το κέικ στο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά. Το ξεφουρνίζετε και το ξεφορμάρετε και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
Για το γλάσο: Λιώνετε τη Σοκολάτα Λευκή σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί και προσθέτετε στο τέλος το βούτυρο. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να κρυώσει λίγο. Όσο είναι ακόμη ρευστό το γλάσο, το ρίχνετε λίγο λίγο πάνω από το κρύο κέικ. Εάν θέλετε διακοσμείτε την επιφάνεια του με καρυδόψιχα και σπόρους ροδιού.