OliveMagazine

Χταπόδι βραστό σαλάτα

Χταπόδι βραστό σαλάτα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό χταπόδι μεγάλο κομμένο
  • 5-6 κόκκους πιπέρι μαύρο
  • 1 κλαράκι μαντζουράνα ή 4-5 φύλλα λουΐζα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (60 ml)
  • 3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού ή 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • ½ φλιτζάνι μικρές πράσινες ελιές τσακιστές
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε και πλένετε το χταπόδι. Το βάζετε σε κατσαρόλα με το πιπέρι και τη μαντζουράνα ή τη λουΐζα και ½ φλιτζάνι νερό, γιατί θα βγάλει και το ίδιο το χταπόδι το νερό του και βράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά.

Το στραγγίζετε και το αφήνετε να κρυώσει. Αν θέλετε αφαιρείτε τη μεμβράνη που το περιβάλλει για καλύτερη εμφάνιση. Κόβετε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια.

Ανακατεύετε το λάδι με το λεμόνι ή το ξίδι, τη μουστάρδα και την κάππαρη και περιχύνετε με τη σάλτσα το χταπόδι.

Σερβίρετε το χταπόδι σε μικρή πιατέλα και το συνοδεύετε με πράσινες ελιές.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr