OliveMagazine

Χταπόδι κοκκινιστό με πατάτες

Χταπόδι κοκκινιστό με πατάτες

Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:2:40'
Έτοιμο σε:2:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 χταπόδι μεσαίο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι κόκκινο
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι γλυκό
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με δύο ποτήρια νερό βάζετε το χταπόδι ολόκληρο, προσθέτετε λίγο ξίδι και το αφήνετε να ζεματιστεί.

Το αποσύρετε από τη φωτιά, βγάζετε το χταπόδι και το κόβετε σε κομματάκια. Ξαναρίχνετε το χταπόδι στην κατσαρόλα, προσθέτετε τα δύο είδη πιπεριού, τον πελτέ ντομάτας, το ελαιόλαδο και αφήνετε να βράσει για περίπου 2 ώρες.

Προσθέτετε τις πατάτες και αφήνετε να βράσει το σύνολο για άλλα 30 λεπτά περίπου μέχρι να πιει τα υγρά του. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό στα πιάτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr