OliveMagazine

Χταπόδι με μπάμιες στο φούρνο

Χταπόδι με μπάμιες στο φούρνο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:2:0'
Έτοιμο σε:2:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 χταπόδι, περίπου 1 κιλό
  • 500γρ. μπάμιες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 πιπεριές κέρατο, σε ροδέλες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2-3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες, χωρίς το φλούδι τους ή 1 συσκευασία κονκασέ
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα και το βράζετε σε χαμηλή φωτιά σκέτο στα δικά του ζουμάκια, προσθέτοντας μόνο λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσει. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε λίγο να κρυώσει και μετά το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σε μια λεκάνη ρίχνετε όλα τα υλικά της συνταγής και τα ανακατεύετε καλά με τα χέρια για να ενωθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.

Μεταφέρετε το φαγητό σε ταψί ή σε γάστρα και το ψήνετε για 45-60 λεπτά στο φούρνο, ανακατεύοντας μια - δυο φορές στη διάρκεια του ψησίματος. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr