OliveMagazine

Χταπόδι με φάβα και κοκάρια

Χταπόδι με φάβα και κοκάρια

Χρόνος προετοιμασίας:0'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό χταπόδι
  • 100γρ. ελαιόλαδο
  • 100γρ. ξίδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
  • Για τη φάβα

  • 200γρ. φάβα
  • 200γρ. κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • 80γρ. κρασί λευκό
  • 250γρ. ζωμό κότας ή νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τα κρεμμύδια

  • 200γρ. κοκάρια
  • 50γρ. ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χωρίζετε τα πλοκάμια του χταποδιού και τα βάζετε σε ένα ταψί, τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το ξίδι, ανακατεύετε και προσθέτετε τη δάφνη και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνετε τη φάβα, σοτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμη και σβήνετε με το κρασί.

Προσθέτετε το ζωμό ή το νερό σιγά-σιγά έως ότου μαλακώσει και χυλώσει η φάβα. Μεταφέρετε σε μπλέντερ και χτυπάτε καλά μέχρι η φάβα να γίνει σαν κρέμα. Αλατοπιπερώνετε.

Σωτάρετε τα κοκκάρια στο ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και τη δάφνη έως ότου ροδίσουν. Προσθέτετε τα ζουμιά από το χταπόδι και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνετε αν χρειάζεται.

Σερβίρετε το χταπόδι με τη φάβα και τα κοκάρια σε πιάτα και γαρνίρετε με φυλλαράκια από μυρωδικά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο