OliveMagazine

Χταπόδι ξιδάτο με λιαστές ντομάτες

Χταπόδι ξιδάτο με λιαστές ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:15'
Χρόνος αναμονής:24 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό χταπόδι, βρασμένο
  • 3-4 λιαστές ντομάτες σε λάδι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζανιού ξίδι
  • 1 κλαράκι δεντρολίβανο
  • ρίγανη, θυμάρι
  • 4 κουτ. γλυκού κάπαρη ξιδάτη
  • 1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε το χταπόδι σε κομμάτια και ψιλοκόβετε τις λιαστές ντομάτες.

Ρίχνετε τα κομμάτια του χταποδιού και τις ντομάτες σε ένα μπολ και προσθέτετε την κάπαρη, τα αρωματικά, την ψιλοκομμένη πιπερίτσα, το σκόρδο, το λάδι και το ξίδι. Δοκιμάζετε το αλάτι και πασπαλίζετε με αρκετό πιπέρι. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί, τα σκεπάζετε με μεμβράνη κουζίνας και τα αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 24 ώρες. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης- Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr