OliveMagazine

Χταπόδι στη λαδόκολλα με δάφνη και πράσινες ελιές

Χταπόδι στη λαδόκολλα με δάφνη και πράσινες ελιές

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:2:0'
Έτοιμο σε:2:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 χταπόδι γύρω στα 2,5 κιλά
  • 3 φύλλα δάφνης
  • ½ κιλό πράσινες ελιές, καλά ξεπλυμένες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ σιρόπι βαλσαμικού
  • 1 κουτ. σούπας πιπέρι τριμμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Καθαρίζετε το χταπόδι από το ράμφος του και τα εντόσθια της κουκούλας. Το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και το βάζετε σε μια λεκάνη.

Ρίχνετε τα δαφνόφυλλα, τις πράσινες ελιές, το σκόρδο, το πιπέρι, το σιρόπι βαλσαμικού και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά να πάνε παντού τα υλικά.

Απλώνετε τρία φύλλα λαδόκολλας, ακουμπάτε πάνω το χταπόδι και το κάνετε δέμα. Το τυλίγετε μετά με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε έτσι σφραγισμένο για 2 ώρες. Ανοίγετε και το σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr