OliveMagazine

Χταπόδι στιφάδο

Χταπόδι στιφάδο

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:2:0'
Έτοιμο σε:2:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 χταπόδι, περίπου 2 κιλά, ολόκληρο, καθαρισμένο
  • 1-2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 φλιτζάνι κρασί
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια κοκκάρια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 πρέζα κόκκους πιπέρι
  • 1 κλωνάρι ρίγανη, μόνο τα φυλλαράκια
  • 2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ ή 4-5 ώριμες ντομάτες στην εποχή τους
  • 1 πρέζα ανθό αλατιού (προαιρετικά), πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το χταπόδι με το ξίδι και το κρασί και μισοβράζετε για 30 λεπτά. Το αφήνετε λίγο να κρυώσει και μετά το κόβετε σε κομμάτια.

Στην ίδια κατσαρόλα που έχετε πλύνει και σκουπίσει, ζεσταίνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κομμάτια του χταποδιού μαζί με τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μπαχαρικά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα.

Κατόπιν ανακατεύετε και την ντομάτα, προσθέτετε 2 ποτήρια νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει, περίπου για 1-1,5 ώρα, μέχρι να μελώσει το χταπόδι με τα κρεμμύδια και το φαγητό να μείνει με το λάδι του.

Περίπου 2 λεπτά προτού σερβίρετε, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και δοκιμάζετε για αλάτι -αν χρειαστεί, προσθέτετε τον ανθό αλατιού.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio M.gr

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr