OliveMagazine

Χταπόδι στο χαρτί με πιπέρια και λεμονάτα αρώματα

Χταπόδι στο χαρτί με πιπέρια και λεμονάτα αρώματα

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό χταπόδι μεσαίο, ολόκληρο
  • 3-4 φύλλα αρμπαρόριζα
  • 1 κλωναράκι βασιλικό
  • φλούδα από ½ λεμόνι, σε χοντρές λωρίδες
  • 5-6 κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ξεπλένετε το χταπόδι, το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και το αλείφετε με το λάδι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC. Στρώνετε στον πάγκο εργασίας ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και τοποθετείτε στο κέντρο της το χταπόδι. Τοποθετείτε γύρω-γύρω την αρμπαρόριζα, το βασιλικό, το λεμόνι και το πιπέρι και τυλίγετε τη λαδόκολλα γύρω από το χταπόδι κλείνοντας καλά τις άκρες.

Ψήνετε το χταπόδι στο φούρνο για 60-80 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του. Το σερβίρετε σαν ορεκτικό, σκέτο ή με λίγο λεμόνι.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tips

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά, βότανα και μυρωδικά στο χταπόδι-ανάλογα με τα γούστα σας- όπως: λιαστή ντομάτα, μαντζουράνα, φλούδα πορτοκαλιού, μαστίχα, λουΐζα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr