OliveMagazine

Χταπόδι ψητό με σάλτσα πιπεριάς

Χταπόδι ψητό με σάλτσα πιπεριάς

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 3-4 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης ψητές, έτοιμες από βάζο
  • 1 χούφτα ωμά αμύγδαλα, καβουρδισμένα
  • 1 χούφτα κόλιανδρο φρέσκο ή μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • χυμό από 1 λάιμ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε το χταπόδι μόνο του σε μια κατσαρόλα με βαριά μεταλλική βάση μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού, αλλά γενικά το χταπόδι κατεβάζει αρκετά υγρά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα πιπεριάς: Πολτοποιήστε τις πιπεριές στο μούλτι ή σε μπλέντερ με τα αμύγδαλα, τον κόλιανδρο ή τον μαϊντανό, το σκόρδο, το χυμό λάιμ (και αλάτι.

Στραγγίζετε το χταπόδι, το αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και το περνάτε από δυνατή φωτιά σε καυτό τηγάνι - γκριλιέρα, για 2΄-3΄ από κάθε πλευρά. Σερβίρετε συνοδεύοντας με τη σάλτσα και λίγο χυμό λάιμ επιπλέον αν θέλετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr