OliveMagazine

Χυλοπίτες με κιμά και κεφαλοτύρι

Χυλοπίτες με κιμά και κεφαλοτύρι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 20 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. Lurpak Soft (ανάλατο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια καρότα, τριμμένα
  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο μία φορά
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
  • ½ κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα
  • ½ στικ κανέλα
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • 50 ml φρέσκο γάλα
  • 600 γρ. χυλοπίτες
  • 250 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί Τριμμένο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο και στο Lurpak Soft (ανάλατο) το σκόρδο, το κρεμμύδι και το καρότο, μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα βάζουμε τον κιμά στην κατσαρόλα και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τον σπάμε ώστε να μην έχει μεγάλα κομμάτια. Αφήνουμε να τσιγαριστεί αρκετά, μέχρι που να αρχίσει να κολλάει στην κατσαρόλα. Έπειτα σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.

Προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 1΄. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, τα μπαχαρικά και το θυμάρι. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με κλεισμένο το καπάκι για περίπου 45΄. Προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό -αν χρειαστεί- κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Μόλις γλασάρει και χυλώσει ο κιμάς, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας.

Βράζουμε τις χυλοπίτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τον αναγραφόμενο χρόνο στη συσκευασία. Σουρώνουμε όταν βράσουν και τις σερβίρουμε με τον κιμά πασπαλίζοντας με μπόλικο Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί Τριμμένο.

Tips

Αν διαθέτουμε κατσαρόλα που να είναι όλη μεταλλική, ακόμα και το καπάκι, τότε μπορούμε να κάνουμε το μαγείρεμα στον φούρνο στους 170°C για 1 ώρα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο