OliveMagazine

Χυλοπίτες με ντομάτα, φέτα και σπανάκι

Χυλοπίτες με ντομάτα, φέτα και σπανάκι

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • 300γρ. φέτα τριμμένη
  • κεφαλοτύρι ή μυζήθρα τριμμένη, για το σερβίρισμα
  • 1 πακέτο χυλοπίτες
  • 400γρ. ντοματίνια κομμένα (τα μισά στα 2 και τα υπόλοιπα στα 4)
  • 200γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένο στη μέση
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο και μερικά φυλλαράκια ολόκληρα, για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό να πάρει βράση και, όταν κοχλάσει, το αλατίζετε και ρίχνετε τις χυλοπίτες να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι και ρίχνετε το σκόρδο να τηγανιστεί μέχρι να μαυρίσει. Τότε το βγάζετε από το τηγάνι και ρίχνετε στο λάδι το κρεμμύδι να σοταριστεί για 1 λεπτό.

Προσθέτετε τα ντοματίνια και το σπανάκι και αλατοπιπερώνετε. Όταν τα ντοματίνια βγάλουν τα υγρά τους, βράζετε μέχρι να σωθούν και να αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Τότε προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και την τριμμένη φέτα, ανακατεύοντας μέχρι να μισολιώσει.

Στραγγίζετε τις χυλοπίτες και τις ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε για λίγο πάνω στη φωτιά να ενωθούν οι γεύσεις.

Σερβίρετε αμέσως σε πιάτα, πασπαλίζοντας με τριμμένο κεφαλοτύρι ή μυζήθρα και διακοσμώντας με ολόκληρα φυλλαράκια δυόσμου (αν τα τηγανίσετε από πριν, θα γίνουν καταπράσινα και διάφανα).

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κάτη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr