OliveMagazine

Χυλοπίτες πλατιές με κοπανιστή Μυκόνου, άγριο μάραθο και πιπεριά Φλωρίνης

Χυλοπίτες πλατιές με κοπανιστή Μυκόνου, άγριο μάραθο και πιπεριά Φλωρίνης

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500 γρ. χυλοπίτες πλατιές η άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
  • 3 κoυτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 πιπεριά Φλωρίνης, σε κύβους
  • 6 κουτ. σούπας κοπανιστή Μυκόνου
  • 2 κουτ. σούπας άγριο μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μυζήθρα ανάλατη, τριμμένη
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις χυλοπίτες και βράζουμε ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.

Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τις πιπεριές για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να γυαλίσουν.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε την κοπανιστή, τον άγριο μάραθο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τελειώνουμε με τη μυζήθρα, ανακινούμε το σκεύος να πάει παντού και σερβίρουμε αμέσως. 

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο