OliveMagazine

Χυλοπίτες στο φούρνο με αρνίσιο κιμά, ραγού μελιτζάνας και τυριά

Χυλοπίτες στο φούρνο με αρνίσιο κιμά, ραγού μελιτζάνας και τυριά

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο Χυλοπίτες ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 2 κουτ. σούπας Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο (μόνο τα φύλλα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 350γρ. κιμά αρνίσιο ή κατσικίσιο
  • 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 κονσέρβα Μελιτζάνες Ραγού ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 150γρ. κασέρι τριμμένο
  • 150γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 200γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης
  • επιπλέον θυμάρι για σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνετε τις Χυλοπίτες ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Βράζετε για 5 λεπτά, σουρώνετε, παγώνετε αμέσως με άφθονο κρύο νερό για να φύγει το πολύ άμυλο από την επιφάνεια των ζυμαρικών και κρατάτε σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να τις χρειαστείτε.

Παράλληλα, ζεσταίνετε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και σοτάρετε το κρεμμύδι, το θυμάρι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον κιμά και σοτάρετε για 5 λεπτά.

Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις Μελιτζάνες Ραγού ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC, στον αέρα. Ανακατεύετε το μίγμα του ραγού με τις χυλοπίτες και τα μισά τυριά. Αδειάζετε το μίγμα σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος και σκορπίζετε τα υπόλοιπα τυριά από πάνω. Ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι τα τυριά να πάρουν χρώμα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr