OliveMagazine

Χωριάτικη σαλάτα με γλιστρίδα και ροβίτσα

Χωριάτικη σαλάτα με γλιστρίδα και ροβίτσα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. ροβίτσα
  • 2 ματσάκια γλιστρίδα, κομμένη με το χέρι σε μικρά κομμάτια
  • 2 ντομάτες μέτριες, σε κύβους
  • 1 πιπεριά μεγάλη, σε καρεδάκια
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο όπως στη χωριάτικη
  • 150γρ. φέτα Μυτιλήνης, σε κύβους
  • ½ ματσάκι βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • μερικές ελιές θρούμπες
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ρίγανη ξερή
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τη ροβίτσα σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει, χωρίς όμως να «σπάσει».

Την στραγγίζετε και την αφήνετε να κρυώσει. Στο μεταξύ σε ένα μπολ βάζετε το λάδι, το ξύδι και το αλατοπίπερο και τα χτυπάτε μέχρι να αναμιχθούν καλά.

Σε μια σαλατιέρα βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνετε τη ροβίτσα και ανακατεύετε καλά. Σκορπάτε τα κυβάκια της φέτας, ρίχνετε το μίγμα με το ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με την ρίγανη, ανακατεύετε απαλά μια ακόμη φορά και σερβίρετε.

Φωτογραφία -Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr