OliveMagazine

Ψάρι πλακί

Ψάρι πλακί

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο φρέσκο ή παστό, ξαλμυρισμένο, σε φέτες
  • 2-3 πατάτες, κομμένες λεπτές κυδωνάτες
  • 3 ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 250ml ντοματοχυμό
  • 2 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 50γρ. σταφίδα μαύρη
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1-2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • 150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χοντρό αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τις πατάτες για 2 λεπτά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τη δάφνη και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνετε τις πατάτες σε ένα ταψί και επάνω ακουμπάτε το ψάρι. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις ντομάτες, τον ντοματοχυμό, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Περιχύνετε με το μίγμα το περιεχόμενο του ταψιού, πασπαλίζετε με μαϊντανό και μοιράζετε τις σταφίδες.

Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180οC στον αέρα για 40 λεπτά. Αφαιρείτε και ψήνετε άλλα 10 λεπτά να πάρει χρώμα το φαγητό.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr