OliveMagazine

Ψάρι στη λαδόκολλα με δενδρολίβανο ελιές και λεμόνι

Ψάρι στη λαδόκολλα με δενδρολίβανο ελιές και λεμόνι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 ψάρια του γούστου σας (τσιπούρα, λαβράκι, πέστροφα ή μεγάλες γόπες) καλά καθαρισμένα και ξελεπιασμένα
  • 6 κλαράκια δενδρολίβανο
  • 2 λεμόνια, σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι μαύρες ελιές σε ροδέλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ χυμό λεμονιού
  • 6 λαδόκολλες
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένουμε καλά τα ψάρια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στεγνώσουν. Τα αλατίζουμε καλά και εξωτερικά και στην κοιλιά τους. Στην κοιλιά κάθε ψαριού βάζουμε λίγες ελιές και μια φέτα λεμόνι. Ακουμπάμε το κάθε ψάρι σε μια λαδόκολλα και το περιχύνουμε με λίγο λαδάκι και χυμό λεμονιού.

Βάζουμε ένα κλαράκι δενδρολίβανο και τυλίγουμε τη λαδόκολλα κάνοντας ένα μικρό πακετάκι. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 200 βαθμούς και σερβίρουμε τα ψάρια στα πιάτα μαζί με τη λαδόκολλα, όπου ο καθένας θα ανοίξει μόνος του για να απολαύσει το ψάρι του.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο