OliveMagazine

Ψάρι φέτα με μυρωδικά σε αμπελόφυλλα

Ψάρι φέτα με μυρωδικά σε αμπελόφυλλα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:45'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 60 αμπελόφυλλα περίπου ζεματισμένα
  • 4 μεγάλες φέτες (ή φιλέτα) από λευκό ψάρι (γαλέος, συναγρίδα, σφυρίδα κ.ά.)
  • 200ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους χοντροκοπανισμένους
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους γλυκάνισου χοντροκοπανισμένους
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τα φιλέτα ψαριού σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνετε με το κρασί και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 30 λεπτά.

Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύετε το μαραθόσπορο, τους σπόρους γλυκάνισου, αλάτι και πιπέρι. Τέλος, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το ξίδι και το μέλι.

Βγάζετε τις φέτες (ή τα φιλέτα) του ψαριού από το ταψί και τα περνάτε και από τις δύο πλευρές από το μίγμα του ελαιόλαδου. Μετά τα πιέζετε και από τις δύο πλευρές στο μίγμα των αρωματικών, ώστε να κολλήσει καλά επάνω τους. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC.

Σε ένα ξύλο κοπής στρώνετε έξι οχτώ αμπελόφυλλα σε δύο σειρές, με τρόπο ώστε να μισοσκεπάζει το ένα το άλλο για να μη μείνουν κενά μεταξύ τους και να σχηματίσετε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο. Στο κέντρο του βάζετε από μία φέτα (ή φιλέτο) ψαριού και τυλίγετε γύρω τους τις άκρες των αμπελόφυλλων για να κολλήσουν επάνω της.

Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τις υπόλοιπες φέτες και αμπελόφυλλα, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Βάζετε τις τυλιγμένες φέτες σε ένα ταψί και τις ψήνετε στο φούρνο για 13-16 λεπτά. Τις σερβίρετε τυλιγμένες στα αμπελόφυλλα, για να παραμείνουν ζουμερές. Ο καθένας θα ανοίξει το πακετάκι μόνος του. Συνοδεύετε με ρύζι basmati ή πλιγούρι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr