OliveMagazine

Ψάρι όλο άρωμα, στα γρήγορα!

Ψάρι όλο άρωμα, στα γρήγορα!

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρι σε φιλέτο (γαλέος, μπακαλιάρος, συναγρίδα αλλά και σολομός)
  • 6 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
  • 200γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι
  • 200γρ. ντοματίνια ολόκληρα
  • 500γρ. πατατούλες baby ολόκληρες ή κομμένες στη μέση
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο με ψαλιδάκι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο και δεντρολίβανο για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα πυρέξ, βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το ψάρι. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 30 λεπτά.

Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, βάζετε το ψάρι, περιχύνετε με τη σάλτσα του ταψιού και ψήνετε για άλλα 15 λεπτά. Πασπαλίζετε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα μυρωδικά και σερβίρετε. Τρώγεται ωραιότατα και κρύο και την επόμενη μέρα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο