OliveMagazine

Ψαροκροκέτες με σος αγιολί

Ψαροκροκέτες με σος αγιολί

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. ψάρι φιλέτο ή μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος γύρω στα 400γρ.
  • 2 μέτριες πατάτες βρασμένες, ζεστές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για το τηγάνισμα
  • μίγμα από ελαιόλαδο και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα (1 λίτρο περίπου)
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το εύκολο αγιολί

  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι,πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πολτοποιείτε τον μπακαλιάρο στον πολυκόφτη.

Σε ένα μπολ πολτοποιείτε ζεστές τις πατάτες. Προσθέτετε τον πολτοποιημένο μπακαλιάρο μαζί με τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το αβγό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε να ομογενοποιηθεί το μίγμα και ρίχνετε τμηματικά το αλεύρι μέχρι να σφίξει λίγο.

Αφήνετε το μίγμα μισή ώρα στο ψυγείο και στη συνέχεια το παίρνετε με δυο κουτάλια και σχηματίζετε κροκέτες τις οποίες ρίχνετε σε τηγάνι με καυτό λάδι και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Βγάζετε τις ψαροκροκέτες από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνετε να στραγγίξουν σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Για το αγιολί, ρίχνετε στον πολυκόφτη τη μαγιονέζα, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και χτυπάτε καλά, να ομογενοποιηθεί η σάλτσα. Σερβίρετε τις κροκέτες με τη σάλτσα αγιολί και φετούλες λεμονιού.

Tips

Είναι προτιμότερο να βράσετε τις πατάτες με τη φλούδα τους και να τις ξεφλουδίσετε μετά. Γιατί όταν είναι καθαρισμένες τραβάνε πολύ νερό στο βράσιμο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr