Διαδικασία
Παίρνετε το σουρωτήρι των µακαρονιών, του βάζετε από κάτω µια λεκανίτσα, ρίχνετε µέσα τις ρόγες των σταφυλιών και τις πιέζετε µε το χέρι σας για να πάρετε το χυµό τους. Τον μαζεύετε και τον αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τον χρειαστείτε.
Ετοιμάζετε το ψαρονέφρι: Σε ένα µεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ταυτόχρονα τα φιλέτα του κρέατος µαζί µε το τριμµένο κρεµµύδι. Πασπαλίζετε µε το κοκκινοπίπερο, αλατίζετε και πιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισµα µέχρι το κρέας να πάρει χρώµα. Προσθέτετε το χυµό των σταφυλιών, την ψιλοκοµµένη λουίζα και το ξύσµα λεµονιού. Σκεπάζετε το τηγάνι, χαµηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε µέχρι να πήξει η σάλτσα.
Ετοιμάζετε το συνοδευτικό: Βάζετε το ρύζι σε µια κατσαρολίτσα µε άφθονο αλατισµένο νερό µαζί µε µία κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο και το αφήνετε να μαγειρευτεί.
Καθαρίζετε τις µπανάνες και τις κόβετε σε µικρές ροδέλες. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο φρέσκο βούτυρο. Μόλις κάψουν καλά ρίχνετε τις ροδέλες της µπανάνας και τις σοτάρετε µέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις σβήνετε µε το ρούµι, τις βγάζετε από το τηγάνι και τις διατηρείτε ζεστές.
Σουρώνετε το ρύζι μόλις γίνει και το ανακατεύετε στο τηγάνι µε τις µπανάνες. Στο σερβίρισµα, κόβετε το κρέας σε φετούλες και το περιχύνετε µε τη σάλτσα σταφυλιού γαρνίροντας µε το άγριο ρύζι και τις τηγανητές µπανάνες.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb
Tips
Να θυµάστε ότι το άγριο ρύζι θέλει τριπλάσιο χρόνο βρασµού σε σχέση µε το κανονικό και υπάρχουν οδηγίες µαγειρέµατος πάνω στη συσκευασία του.Γι' αυτό, καλό θα ήταν να βάλετε πρώτα το ρύζι να ετοιμάζεται και ταυτόχρονα να φτιάχνετε το ψαρονέφρι.