OliveMagazine

Ψαρονέφρι μαριναρισμένο σε μπίρα με μανιτάρια

Ψαρονέφρι μαριναρισμένο σε μπίρα με μανιτάρια

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα και 30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό ψαρονέφρι, σε μερίδες
  • 180γρ. μπίρα
  • 500γρ. μανιτάρια διάφορα (λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, άφθονο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη μαρινάδα

  • ½ φλιτζάνι μπίρα
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψημένο στο γκριλ ή βρασμένο και στραγγισμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χτυπάτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, την μπίρα και τα σκόρδα. Τοποθετείτε το μίγμα μαζί με το ψαρονέφρι σε πλαστική σακούλα και αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Σκουπίζετε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Τα σοτάρετε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι, με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε απαλά μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια. Ρίχνετε την μπίρα, το θυμάρι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαλακώσουν.

Βγάζετε το κρέας από τη μαρινάδα. Παίρνετε ένα άλλο τηγάνι και ψήνετε το ψαρονέφρι σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές, φροντίζοντας να μη στεγνώσει. Σερβίρετε το ψαρονέφρι με τη σάλτσα μανιταριών. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr