OliveMagazine

Ψαρονέφρι με άσπρα σταφύλια, μούστο και κρασί

Ψαρονέφρι με άσπρα σταφύλια, μούστο και κρασί

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 750γρ. ψαρονέφρι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 1 ποτήρι κρασιού μούστο λευκό
  • 1 φυλλαράκι αρμπαρόριζα
  • 1 φλιτζάνι σταφύλια άσπρα χωρίς κουκούτσι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μέσα σε ένα τηγάνι σοτάρετε με το ελαιόλαδο το σκόρδο, προσθέτετε το ψαρονέφρι, αλατοπιπερώνετε και το ροδίζετε απ’ όλες τις πλευρές.

Μόλις ροδίσει, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Τότε προσθέτετε το μούστο, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτεί για 7 λεπτά. Προσθέτετε τα σταφύλια και την αρμπαρόριζα 3 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα κόβοντας το ψαρονέφρι σε φέτες και προσθέτοντας μερικά σταφύλια και σάλτσα από το τηγάνι. Συνοδεύετε με πατάτες αντιναχτές ή τηγανητές ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr