OliveMagazine

Ψαρονέφρι με μέλι και σάλτσα πορτοκαλιού

Ψαρονέφρι με μέλι και σάλτσα πορτοκαλιού

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 ψαρονέφρια (900γρ.φιλέτο χοιρινού), κομμένα σε 12 ροδέλες
  • 2 πορτοκάλια
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 60γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα, χοντροκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε βαρύ τηγάνι και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το ψαρονέφρι μαζί με τα κρεμμύδια, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Τα μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος.

Αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε το κρέας με τα φιστίκια. Τα πιέζετε για να κολλήσουν πάνω στις ροδέλες και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά.

Φτιάχνετε τη σάλτσα. Πλένετε τα πορτοκάλια, τα σκουπίζετε, παίρνετε το ξύσμα τους, σε λεπτές λωρίδες με το ειδικό εργαλείο και κατόπιν τα στύβετε.

Ανακατεύετε το χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών με το μέλι και ρίχνετε το μίγμα στο τηγάνι που έχει το ζουμί από το κρέας που σοτάρατε. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά τη σάλτσα.

Περιχύνετε το ψαρονέφρι με την σάλτσα, μόλις το βγάλετε από τον φούρνο. Το συνοδεύετε με πιλάφι, πασπαλισμένο με αλεσμένα αιγινίτικα φιστίκια και σπόρους ροδιού.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr