OliveMagazine

Ψαρονέφρι με μπέικον και σάλτσα από αράπικα φιστίκια

Ψαρονέφρι με μπέικον και σάλτσα από αράπικα φιστίκια

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2-3 κομμάτια ψαρονέφρι, ανάλογα το μέγεθος (1.300γρ. σύνολο)
  • 12 φέτες μπέικον καπνιστό
  • 100γρ. φιστίκια αράπικα και μερικά επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 2 κουτ. σούπας κάρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1½ ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1 ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο (ή μαϊντανό)
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πρώτα φτιάχνετε τη σάλτσα: Αλέθετε στο μπλέντερ τα 100γρ. φιστίκια μαζί με το κάρι, τα φυλλαράκια του κόλιανδρου και το σκόρδο μέχρι να πάρετε ένα πηχτό μίγμα.

Ζεσταίνετε δύο κουταλιές σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το μίγμα για μερικά λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το κρασί. Σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να απορροφηθεί το κρασί και να μείνει το μισό.

Σε ξεχωριστό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε ολόκληρα τα κομμάτια ψαρονέφρι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα αποσύρετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα, τα πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα τυλίγετε με τις φέτες του μπέικον.

Τα βάζετε πάνω σε σχάρα, στη μεσαία θέση του φούρνου για να μην καούν και να προλάβει να ψηθεί το κρέας. Τα ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει το μπέικον, γυρίζοντάς τα κάθε τόσο.

Τα σερβίρετε σε πιατέλα κομμένα σε ροδέλες μαζί με τη σάλτσα των φιστικιών και πασπαλισμένα με μερικά ολόκληρα φιστίκια. Τα συνοδεύετε με πουρέ γλυκοπατάτας.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο