OliveMagazine

Ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας

Ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:35'
Maille
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Maille
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 ψαρονέφρια, 900 -1.000γρ. περίπου
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 κρεμμύδι μεσαίο, τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 σφηνάκι μπράντι
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα ΜΑΙLLE WHOLEGRAIN
  • 1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε το ψαρονέφρι. Παίρνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει και φούρνο και ζεσταίνετε μέσα το λάδι και το βούτυρο. Ρίχνετε το ψαρονέφρι και το ροδίζετε από όλες τις πλευρές σιγά σιγά, γυρίζοντάς το όποτε είναι απαραίτητο. Όταν ροδίσετε παντού τα κομμάτια τα βγάζετε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το σκόρδο και το κρεμμύδι και το σοτάρετε ώσπου να γυαλίσει το κρεμμύδι. Βάζετε ξανά το ψαρονέφρι στο τηγάνι και σβήνετε με το μπράντι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμιγνύετε σε ένα ποτήρι το κρασί, τη μουστάρδα και τα προσθέτετε στο τηγάνι. Πασπαλίζετε με το θυμάρι, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για 5 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς το πού και πού απ΄ όλες τις πλευρές. Μεταφέρετε το ψαρονέφρι στο φούρνο μαζί με το τηγάνι και ψήνετε για 10 λεπτά ακόμη.

Ύστερα βγάζετε το ψαρονέφρι πάνω σε ξύλο κοπής. Το κόβετε σε φέτες, πασπαλίζετε με λίγο θυμάρι και σερβίρετε σε πιατέλα. Περιχύνετε με τη σάλτσα του τηγανιού και σερβίρετε συνοδεύοντας με γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο