OliveMagazine

Ψαρονέφρι σχάρας με σάλτσα μαστίχας

Ψαρονέφρι σχάρας με σάλτσα μαστίχας

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:6 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1.200γρ. ψαρονέφρι σε στρογγυλά κομμάτια
  • 1 ποτήρι Μαυροδάφνη
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 2 κουτ. σούπας μέλι ή μαύρη ζάχαρη
  • ½ λεμόνι, τον χυμό
  • 1 κουτ. σούπας κόκκους κόκκινου πιπεριού
  • 1/4 κουτ. γλυκού μαστίχα, λιωμένη σε 1 κουτ. σούπας ζεστό λάδι
  • 2-3 κόμπους μαστίχας
  • 1 ποτήρι ζωμό κρέατος
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ το μισό ελαιόλαδο, το κρασί, το μέλι, το ξίδι, τον χυμό λεμονιού και την ολόκληρη μαστίχα και βάζετε μέσα το ψαρονέφρι. Μαρινάρετε το κρέας για 6 ώρες.

Βγάζετε τα κομμάτια του κρέατος από τη μαρινάδα, τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε σε μαντέμι, ή σε αντικολλητικό τηγάνι.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα. Πετάτε τη μαστίχα από τη μαρινάδα και βάζετε τα υπόλοιπα υλικά της σε τηγάνι. Προσθέτετε το ζωμό κρέατος, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη λιωμένη μαστίχα και βράζετε πάνω σε δυνατή φωτιά μέχρι να ελαττωθεί σε όγκο και να μείνει σχεδόν η μισή ποσότητα.

Μόλις ψηθεί το κρέας σερβίρετε αμέσως και περιχύνετε με τη σάλτσα. Συνοδεύετε με πουρέ πατάτας.

Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο