OliveMagazine

Ψαρόσουπα με ντομάτα

Ψαρόσουπα με ντομάτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1-2 κλωναράκια σέλινο
  • 50ml λευκό ξηρό κρασί
  • 3 ντομάτες φρέσκιες, ξεφλουδισμένες, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
  • 800γρ. ψάρι για σούπα (μπακαλιάρο, κοκκινόψαρο, φαγκρί)
  • 8 γαρίδες, καθαρισμένες από κελύφη, κεφάλι + ουρά
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα, τα σκόρδα, το σέλινο για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Σβήνετε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και πιπέρι και βράζετε για 10 λεπτά. Πολτοποιείτε τη σάλτσα επιτόπου με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο μπλέντερ.

Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε το ψάρι σε ένα λίτρο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Το βγάζετε με πια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα και σουρώνετε τον ζωμό σε ένα μπολ.

Ρίχνετε τον ζωμό του ψαριού στο σκεύος με τη σάλτσα και βράζετε την ψαρόσουπα για 15 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτετε τις γαρίδες, δοκιμάζετε και αλατίζετε ανάλογα. Βράζετε για 2-3 λεπτά και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρετε την ψαρόσουπα σε χλιαρή θερμοκρασία, αφού την πασπαλίσετε με μαϊντανό και επιπλέον θυμάρι, με φιλέτο ψαριού, γαρίδες και λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tips

Για ακόμη περισσότερη νοστιμιά ρίχνετε στη σάλτσα και τα κεφάλια από τις γαρίδες και βράζετε για 15-20 λεπτά. Κατόπιν τη σουρώνετε, πετάτε τα κεφάλια και συνεχίζετε τη διαδικασία.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο