OliveMagazine

Ψευτοσουφλέ

Ψευτοσουφλέ

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 κολοκυθάκια, σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 300γρ. φέτα σκληρή, σε κυβάκια
  • 2 φραντζόλες ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς κόρα, σε φέτες
  • 1 λίτρο γάλα
  • 5 αβγά
  • 50γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε το κρεμμύδι με το μισό ελαιόλαδο για 1 λεπτό, προσθέτετε τα κολοκυθάκια και την πιπεριά Φλωρίνης ρίχνοντας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.

Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και αλατοπιπερώνετε το μίγμα. Βουτάτε γρήγορα γρήγορα στο μίγμα φέτες ψωμιού και στρώνετε τον πάτο ενός πιρέξ. Από πάνω απλώνετε τα σοταρισμένα λαχανικά και ενδιάμεσα τοποθετείτε ομοιόμορφα τα κυβάκια της φέτας.

Σκεπάζετε το μίγμα λαχανικών και φέτας με ένα δεύτερο στρώμα από φέτες ψωμιού βουτηγμένες στο μίγμα του γάλακτος, με το οποίο περιχύνετε όλο το περιεχόμενο του πιρέξ όταν τελειώσετε με το ψωμί. Αφήνετε το ταψί με το φαγητό να σταθεί για 1 ωρίτσα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Πασπαλίζετε το φαγητό με τη γραβιέρα και το ψήνετε στο φούρνο μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει όμορφα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr