OliveMagazine

Ψητά λαχανικά με λαδόξιδο κερασιού

Ψητά λαχανικά με λαδόξιδο κερασιού

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε χοντρές φέτες
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα ξεφλουδισμένη, σε χοντρές φέτες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, σε χοντρές ροδέλες
  • 1 ντομάτα άγουρη, σε χοντρές ροδέλες
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κολοκυθάκια μπαλονάκια, σε ροδέλες
  • 2 μεγάλα μανιτάρια πλευρώτους, χωρίς τις χοντρές άκρες, σε κομμάτια
  • 1 φινόκιο, σε χοντρές φέτες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  • Για το λαδόξιδο κερασιού

  • 10 κεράσια
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Πλένετε καλά όλα τα λαχανικά και τα ετοιμάζετε όπως περιγράφεται στα υλικά. Τα απλώνετε σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου έτσι ώστε να μη σκεπάζει το ένα το άλλο, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με αλάτι.

Ψήνετε στον φούρνο περίπου για 30 λεπτά. Ανοίγετε το φούρνο και γυρίζετε τα λαχανικά σας για να ψηθούν και να ροδίσουν και από την άλλη μεριά.

Όσο ψήνονται τα λαχανικά ετοιμάζετε το λαδόξιδο κερασιού ως εξής: αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό μηχανάκι και τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και το βαλσαμικό ξίδι. Τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός, τα περνάτε από ψιλό σουρωτήρι να φύγουν τα χοντράδια και ρίχνετε το μίγμα πάλι στο καθαρό μπλέντερ. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και χτυπάτε ξανά.

Τοποθετείτε τα ψημένα λαχανικά σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με το λαδόξιδο που ετοιμάσατε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr