OliveMagazine

Ψητά λαχανικά με σάλτσα σόγιας, θυμάρι και δεντρολίβανο

Ψητά λαχανικά με σάλτσα σόγιας, θυμάρι και δεντρολίβανο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. καρότα
  • 250γρ. σελινόριζα
  • 250γρ. αγκινάρες Ιερουσαλήμ
  • 250γρ. γλυκοπατάτες
  • 250γρ. πράσα
  • 5 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, τα φυλλαράκια
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο, τα φυλλαράκια
  • 500ml ζωμό κοτόπουλου φρέσκο ή ψυγείου
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Καθαρίζετε και πλένετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε κύβους των 4 εκ., ενώ τα πράσα σε χοντρές ροδέλες. Τα βάζετε όλα σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί.

Προσθέτετε στο ταψί τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, τον ζωμό κοτόπουλου και πασπαλίζετε με πιπέρι. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και ψήνετε για 30-40 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να ροδίσουν όμορφα. Τα σερβίρετε σε μια πιατέλα μαζί με ψαρονέφρι ή ψητό κότσι.

Styling: Kατερίνα Λυκουρέση-Φωτογραφίες: STUDIOM.COM

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο