OliveMagazine

Ψητά μήλα με κρέμα μπουγάτσας και παστέλι

Ψητά μήλα με κρέμα μπουγάτσας και παστέλι

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 5 μεγάλα μήλα κόκκινα, περίπου στο ίδιο μέγεθος
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 κλαράκι τσάι του βουνού
  • 150γρ. παστέλι σε κομμάτια
  • Για την κρέμα μπουγάτσας

  • 1 λίτρο γάλα
  • 250γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 250γρ. ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 2 βανίλιες
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Τα μήλα ή τα καθαρίζετε από τη φλούδα ή την αφήνετε και με το ειδικό εργαλείο-κύλινδρο αφαιρείτε τα κουκούτσια και λίγη από την ψίχα τους. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Για την κρέμα μπουγάτσας: Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς.

Όταν πήξει η κρέμα, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά ρίχνετε μέσα το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο. Την αφήνετε να κρυώσει αρκετά και τη μεταφέρετε σε ένα κορνέ.

Σε πέντε πιατάκια σερβιρίσματος βάζετε από 1 κουτ. σούπας κρέμα μπουγάτσας σαν βάση, ακουμπάτε επάνω τα μήλα και τα γεμίζετε με κρέμα, εναλλάσσοντας ανά διαστήματα με κομμάτια από παστέλι. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Studiom.gr - Styling: Κ. Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr