OliveMagazine

Ψητά μανιτάρια πλευρώτους με σάλτσα μουστάρδας

Ψητά μανιτάρια πλευρώτους με σάλτσα μουστάρδας

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους φρέσκα
  • ½ φλιτζάνι κρασί, λευκό ξηρό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Για τη σάλτσα

  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε χοντρές λωρίδες. Τις τοποθετείτε σε πλατύ και ρηχό σκεύος.

Αναμιγνύετε το κρασί με το λεμόνι και το σκόρδο, περιχύνετε τα μανιτάρια με το μίγμα και αφήνετε να μαριναριστούν για 30 λεπτά.

Γυρίζετε το φούρνο στο γκριλ και, όταν κάψει, ψήνετε τα μανιτάρια σε λαδωμένη σχάρα ή πάνω σε λαμαρίνα. Τα σερβίρετε σε πιατέλα.

Χτυπάτε όλα τα υλικά της σάλτσας σε σέικερ ή γυάλινο βαζάκι με το καπάκι καλά κλεισμένο και, όταν η σάλτσα ομογενοποιηθεί, περιχύνετε με αυτήν τα μανιτάρια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Εlena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr