OliveMagazine

Ψητά μπαρμπούνια σε αμπελόφυλλα με σάλτσα μάραθου

Ψητά μπαρμπούνια σε αμπελόφυλλα με σάλτσα μάραθου

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 μπαρμπούνια (150γρ. το καθένα)
  • 8 αμπελόφυλλα μεγάλα
  • 1 ματσάκι μάραθο (ή άνηθο)
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
  • 80γρ. ελιές μαύρες, καθαρισμένες
  • 8 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • χυμό από 1 λεμόνι για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Απλώνετε σε μια μεγάλη πιατέλα τα μπαρμπούνια και τα αλατίζετε καλά.

Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε το μάραθο. Πασπαλίζετε τα ψάρια με το μισό ψιλοκομμένο μάραθο τους ρίχνετε λίγο πιπέρι, τα βάζετε μέσα σε ένα μπολ, τα περιχύνετε με το κρασί και με 4 κουταλιές λάδι και τα μαρινάρετε για 1 ώρα.

Αφού περάσει ο απαραίτητος χρόνος, πλένετε τα αμπελόφυλλα και τα απλώνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά. Στραγγίζετε τα ψάρια από τη μαρινάτα και τα τυλίγετε με τα αμπελόφυλλα. Προσοχή, τυλίξτε τα μια φορά καλά και ότι περισσέψει από το αμπελόφυλλο κόψτε το με ένα μαχαίρι και πετάξτε το.

Με ένα πινέλο αλείψτε τα τυλιγμένα ψάρια με το υπόλοιπο λάδι και τα ψήστε τα στη σχάρα για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα ακουμπάτε σε πιατέλα.

Ψιλοκόβετε τις καθαρισμένες ελιές και τις ανακατεύετε με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μάραθο. Με το μίγμα πασπαλίζετε τα μπαρμπουνάκια. Τα περιχύνετε με άφθονο χυμό λεμονιού και σερβίρετε.

Φωτογραφίες: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο