OliveMagazine

Ψητά ροδάκινα με κατσικίσιο τυρί

Ψητά ροδάκινα με κατσικίσιο τυρί

Μερίδες:3-4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 5 ώριμα ροδάκινα
  • 1 κομμάτι κατσικίσιο τυρί κορμός
  • λίγο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • μαύρο πιπέρι
  • Για το σιρόπι

  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml νερό
  • λίγα φύλλα αρμπαρόριζας
  • λίγα φύλλα αρμπαρόριζας 10 κόκκους πιπεριού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη , το νερό, το κρασί, την αρμπαρόριζα και το πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για 5΄ από τη στιγμή που θα πάρουν βράση.

Στη συνέχεια, εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα ροδάκινα κομμένα στη μέση και το αφήνουμε στην άκρη για μερικές ώρες να απορροφήσουν τα αρώματα.

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το κατσικίσιο τυρί μέχρι να γίνει κρέμα και πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και φρέσκο πιπέρι. Ψήνουμε τα ροδάκινα κατευθείαν από το σιρόπι στο γκριλ για να καραμελώσουν, και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με το κατσικίσιο τυρί.

Styling: Elena Jeffrey- Food Styling: Μ. Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο