OliveMagazine

Ψητές γαρίδες με salsa verde

Ψητές γαρίδες με salsa verde

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τις γαρίδες

  • 20 γαρίδες μεσαίες
  • λίγο ε.π. ελαιόλαδο
  • σουμάκ
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Για τη salsa verde

  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι κόλιανδρο
  • 1/2 ματσάκι βασιλικό
  • 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τις γαρίδες: Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και σουμάκ και τις περνάμε από ξυλάκι μπαμπού ώστε να δημιουργήσουμε σουβλάκια (3 γαρίδες ανά ξυλάκι).

Για τη salsa verde: Ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά σε ένα μπολ, ψιλοτρίβουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε ξύσμα και χυμό από το λεμόνι και συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο μέχρι να πάρει την υφή που θέλουμε. Ψήνουμε τις γαρίδες στο γκριλ. Μόλις βγουν ζεστές τις περιχύνουμε με τη salsa verde και σερβίρουμε.

Ψήνουμε τις γαρίδες στο γκριλ. Μόλις βγουν ζεστές τις περιχύνουμε με τη salsa verde και σερβίρουμε.

Styling: Elena Jeffrey- Food Styling: Μ. Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο