OliveMagazine

Ψητές μαριναρισμένες γαρίδες πάνω σε ψωμάκι

Ψητές μαριναρισμένες γαρίδες πάνω σε ψωμάκι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 12 μέτριες γαρίδες, ξεφλουδισμένες, ωμές
  • 30γρ. φρέσκο τζίντζερ κοπανισμένο στο γουδί
  • χυμό από 2 λάιμ
  • 3 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 6 φετούλες ψωμιού
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε το κοπανισμένο τζίντζερ, το λάιμ και τον κόλιανδρο μαζί με λίγο αλάτι και αραιώνετε το μίγμα με δύο κουταλιές της σούπας νερό. Μαρινάρετε τις γαριδούλες για 6 ώρες μέσα στο μίγμα.

Φρυγανίζετε τις 6 φέτες ψωμιού σε τοστιέρα ή τηγάνι αντικολλητικό και τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.

Σε τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μαριναρισμένες γαρίδες. Τις σβήνετε με τη μαρινάδα και αφήνετε να πήξει η σάλτσα.

Βάζετε πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού δύο γαρίδες και περιχύνετε με λίγη από τη σάλτσα. Συνοδεύετε το μεζεδάκι σας με παγωμένο τσίπουρο.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr