OliveMagazine

Ψητές πιπεριές Φλωρίνης με μαριναρισμένο γαύρο

Ψητές πιπεριές Φλωρίνης με μαριναρισμένο γαύρο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 πιπεριές Φλωρίνης μέτριες
  • 200γρ. έτοιμο μαριναρισμένο γαύρο (ή τον φτιάχνετε μόνοι σας), κομμένο στα τρία
  • 3 ντομάτες μικρές και σφιχτές (προτιμότερο πομοντόρια)
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη, χοντροκομμένη
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 80γρ. παξιμάδια ολικής αλέσεως (κρητικούς ντάκους), χοντροτριμμένα
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1-2 κουτ. γλυκού ξίδι (από κρασί)
  • 1-2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε 6 μεγάλα κομμάτια στρογγυλού σχήματος
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε τις πιπεριές, τις αλείφετε με λίγο λάδι και τις τοποθετείτε σε ταψί. Τις ψήνετε σε δυνατό φούρνο στους 220οC για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τες μέχρι να ψηθούν από όλες τις πλευρές και να σκάσει η φλούδα τους. Εναλλακτικά, τις βάζετε στο γκριλ του φούρνου και τις ψήνετε από όλες τις πλευρές μέχρι να μαυρίσουν και να σκάσει η φλούδα τους.

Τις βγάζετε από το φούρνο, τις σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη για να μαλακώσει η φλούδα τους και τις αφήνετε να κρυώσουν. Αφαιρείτε τη φλούδα κρατώντας το κοτσάνι και τραβώντας προσεκτικά για να μη σκιστούν οι πιπεριές. Κόβετε το κοτσάνι μετά και αφαιρείτε τους εσωτερικούς σπόρους.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Κόβετε τις ντομάτες σε κυβάκια και τις βάζετε σε στραγγιστήρι να φύγει το περισσότερο από το νερό τους. Σε μέτριο μπολ ανακατεύετε το γαύρο με τις ντομάτες, την κάππαρη, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε στο τέλος τα παξιμάδια, μία κουταλιά της σούπας από το λάδι και ανακατεύετε καλά.

Γεμίζετε τις πιπεριές με το μίγμα και κλείνετε το άνοιγμα με ένα στρογγυλό κομμάτι από την πράσινη πιπεριά. Τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με το ξίδι και περιχύνετε τις πιπεριές. Αν θέλετε, τις γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Aντωνία Κατή

Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γαύρο με βρασμένο χταπόδι ή άλλα θαλασσινά, καθώς και με φέτα κομμένη σε κυβάκια.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr