OliveMagazine

Ψητές πράσινες πιπεριές γεμιστές με αρωματικό κατίκι Δομοκού

Ψητές πράσινες πιπεριές γεμιστές με αρωματικό κατίκι Δομοκού

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 πιπεριές κέρατο
  • 150γρ. κατίκι Δομοκού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των πιπεριών
  • 3-4 κουτ. σούπας γαλέτα τριμμένη
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεματάτε τις πιπεριές σε καυτό νερό μέχρι να μαλακώσουν, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε όσο μπορείτε καλύτερα. Κόβετε το κοτσανάκι και αφαιρείτε όσο περισσότερα σπόρια μπορείτε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και ετοιμάζετε το μίγμα της γέμισης: λιώνετε στο γουδί μαζί με λίγο αλάτι τη σκελίδα του σκόρδου μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το κατίκι Δομοκού, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το βασιλικό και το λιωμένο σκόρδο. Τα δουλεύετε καλά με ένα κουταλάκι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Με πολλή προσοχή γεμίζετε τις πιπεριές με το μίγμα του τυριού και τις απλώνετε σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Με τη βοήθεια ενός πινέλου τις αλείφετε με λίγο λαδάκι και τις πασπαλίζετε με τη γαλέτα.

Ψήνετε τις πιπεριές στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Τις βγάζετε με σπάτουλα και τις σερβίρετε σε πιατελίτσα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr