OliveMagazine

Ψητές ρίζες της γης

Ψητές ρίζες της γης

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:40'
Έτοιμο σε:2:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 σελινόριζα μεγάλη
  • 2 ρέβες μεγάλες
  • 3 γλυκοπατάτες
  • 3 πατάτες μεγάλες
  • 6 καρότα μεγάλα
  • 4 παντζάρια μεγάλα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 ποτήρι κρασιού χυμό πορτοκάλι φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα παντζάρια. Στο μεταξύ, καθαρίζετε τη σελινόριζα σελινόριζα, τις ρέβες, τις γλυκοπατάτες, τα καρότα και τις πατάτες. Τα πλένετε καλά και τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια.

Βάζετε τα κομμένα λαχανικά σε μπολ και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το μέλι αραιωμένο στο χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύετε πολύ καλά με τα χέρια σας, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε ξανά.

Αδειάζετε τις ρίζες σε ένα ταψί, κάνετε λίγο χώρο στην άκρη του και βάζετε τα παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα στα δύο. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε το ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε για 1 ώρα στον φούρνου στους 180οC.

Στη συνέχεια αφαιρείτε τη λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά επιπλέον, μέχρι τα λαχανικά να πάρουν χρώμα. Σερβίρετε τα λαχανικά ζεστά.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr