OliveMagazine

Ψητές τσακώνικες μελιτζάνες και κρέμα λιαστής ντομάτας με μυρώνια

Ψητές τσακώνικες μελιτζάνες και κρέμα λιαστής ντομάτας με μυρώνια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 10 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 50 ml χυμό πορτοκάλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
  • 1/3 κουτ. γλυκού κύμινο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Για την κρέμα λιαστής ντομάτας

  • 10 λιαστές ντομάτες
  • 1 μικρό ματσάκι μυρώνια + λίγα φύλλα για τη διακόσμηση
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 30 ml νερό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος κυδωνάτες. Τις ρίχνουμε σε μια μπασίνα μαζί με το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι, το σκόρδο, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα απλώνουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 16΄-18΄.

Κρέμα λιαστής ντομάτας: Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες με τα μυρώνια, το ελαιόλαδο και το νερό και χτυπάμε για να γίνουν κρέμα (μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό ακόμη για να γίνει πιο αραιή η κρέμα μας).

Σερβίρουμε τις μελιτζάνες σε πιατέλα, γαρνίρουμε με φυλλαράκια από μυρώνια και συνοδεύουμε με την κρέμα λιαστής ντομάτας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο