OliveMagazine

Ψητή κολοκύθα με πανσέτα

Ψητή κολοκύθα με πανσέτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 12 φέτες κολοκύθα
  • 150γρ. πανσέτα σε κύβους6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 2 κουτ. σούπας φασκόμηλο φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρεσκοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κόβετε κάθετα την κολοκύθα σε φέτες πλάτους 2εκ. Αφαιρείτε μόνο τα σπόρια και όχι τη φλούδα και τις αραδιάζετε σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.

Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το βαλσαμικό ξίδι, προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνετε με το μίγμα την κολοκύθα. Πασπαλίζετε με το φασκόμηλο και ψήνετε για 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.

Δοκιμάζετε με ένα πιρούνι αν έχει μαλακώσει η σάρκα της κολοκύθας και ψήνετε για άλλα 5-7 λεπτά στους 250°C για να πάρει ρόδινο χρώμα. Στο μεταξύ σοτάρετε την πανσέτα σε ένα τηγάνι και, πριν σερβίρετε, τη μοιράζετε πάνω στις φέτες της κολοκύθας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο