OliveMagazine

Ψητή κολοκύθα με σκόρδο και καρύδια

Ψητή κολοκύθα με σκόρδο και καρύδια

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. κολοκύθα
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 100ml κρασί λευκό
  • 5 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 φέτα ψωμί μπαγιάτικο, χοντροτριμμένο
  • 240γρ. καρύδια ψιλοτριμμένα
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο ή μπούκοβο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε την κολοκύθα από τους σπόρους και τη φλούδα και την κόβετε σε κύβους 1εκ.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και λαδώνετε ένα ταψί. Απλώνετε μέσα στο ταψί την κολοκύθα και αλατοπιπερώνετε.

Βάζετε σε ένα γουδί το σκόρδο, το ξίδι, το κρασί, το ψωμί και τα καρύδια και τα χτυπάτε μέχρι να αναμιχθούν καλά. Σιγά σιγά ρίχνετε το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει μία παχύρρευστη σάλτσα.

Ρίχνετε κουταλιές από τη σάλτσα πάνω στην κολοκύθα και τέλος πασπαλίζετε με πιπέρι ή μπούκοβο.

Ψήνετε την κολοκύθα στο φούρνο για 20-30 λεπτά. Πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Τina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο