OliveMagazine

Ψητή μελιτζάνα με σάλτσα τσιμιτσούρι-ταχίνι

Ψητή μελιτζάνα με σάλτσα τσιμιτσούρι-ταχίνι

Μερίδες:2-3
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα
  • 60 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα τσιμιτσούρι-ταχίνι

  • 4 κουτ. γλυκού ταχίνι
  • 4 κουτ. σούπας νερό
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1+1/3 φλιτζ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 4 μεγάλες χούφτες φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 3 μικρές πράσινες καυτερές πιπεριές (χαλαπένιος), ψιλοκομμένες
  • 10 γρ. αλάτι
  • 1 πρέζα μπούκοβο καυτερό
  • 4 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο
  • 200 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μελιτζάνα: Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στην υψηλή θερμοκρασία και τρυπάμε τη μελιτζάνα σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι. Την ψήνουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να καεί η φλούδα της και να μαλακώσει καλά στο εσωτερικό. Την αφήνουμε να κρυώσει και την ξεφλουδίζουμε.

Σάλτσα τσιμιτσούρι-ταχίνι: Σε ένα μπολάκι διαλύουμε το ταχίνι με το νερό. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα πιάτο απλώνουμε το γιαούρτι και από πάνω τοποθετούμε τη μελιτζάνα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Tips

Εναλλακτικά μπορείτε να ψήσετε τη μελιτζάνα σε γκαζάκι ή κουζίνα αερίου (κατευθείαν επάνω στη φλόγα της εστίας), σε θράκα ή σχάρα (σε κάρβουνα).


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο